Walk and talk

Walk and talk med kognitiv terapi

I walk and talk terapien går vi en tur ude i grønne omgivelser, samtidig med vi taler ud fra kognitiv terapi om de ting vi ellers ville tale om, hvis vi sad i kliniklokalet. Men ved at gå en tur, hvor vi går side ved side, virker det mindre formelt og mere afslappende.

Fordelene med walk and talk

Fordelen ved walk and talk er f.eks., at vi ikke ser hinanden i øjnene hele tiden imens vi taler. For nogle klienter kan det være en lettelse, at kunne tale om vanskelige og pro-blematiske ting, uden at skulle have den direkte øjenkontakt.

Som supplement til den kognitive terapi, bidrager fysisk aktivitet til psykisk velvære. Derfor er en anden fordel det, at man bevæger sig.

Derudover påvirker de grønne omgivelser og lysets indvirkning positivt. Nogle klienter føler sig mindre anspændt ude i det grønne end når de sidder i kliniklokalet.

Bevægelse sætter nemlig gang i kroppens egne hormoner og signalstoffer. Endofiner og dopamin, gør, at man føler sig lidt lettere mentalt samt påvirker humøret i en bedre retning.

Endofiner er et hormon der bl.a. udskilles i kroppen ved aktivitet, som både påvirker humøret og virker smertestillende. Serotonin er et neurotransmitterstof, der kan øges i hjernen ved bestemte rytmiske bevægelser Dopamin er et signalstof der giver velbehag, glæde og øger lykkefølelsen Cortisol der er et stresshormon kan reduceres ved motion.

At bevæge sig er godt, det vidste Søren Kierkegaard for mange år siden. Han gav udtryk for det i dette citat:

”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til og jeg kender ingen tanke så tung at man ikke kan gå fra den. Når man således bliver ved med at gå, så går det nok”

At kombinere kognitiv terapi med en gåtur i grønne omgivelser er det bedste fra to verdener.