Parterapi

Oplever du problemer i samlivet med din partner? Har du eller I begge mistet gnisten? Er relationen mellem jer ikke længere energigivende?

Parforhold og terapi

Med tiden sker der det i nogle parforhold, at man tager hinanden for givet og glemmer at give hinanden den opmærksomhed, der er nødvendig for at styrke og pleje et godt forhold.

Der går simpelthen for meget hverdag i det. Tiden er fyldt op med arbejde, børn og praktiske forhold der skal ordnes og koordineres. Men husker I også hinanden eller har I glemt hinanden? Sidder du tilbage og oplever at have mistet tiltrækningen og tilliden til din partner. Har der været svigt? Utroskab? Eller har I bare ikke formået at vedligeholde og styrke jeres relation?

Ofte er der problemer med kommunikationen og at tale om følelser. Kvinden bliver ofte ved med at tage fat i det vanskelige og tale om det, hvorimod manden ofte trækker sig, da det bliver for meget for ham. Begge parter står herefter tilbage med frustration og typisk sker der en konfliktoptrapning.

I parterapien arbejder vi med udgangspunkt i kognitiv terapi med at synliggøre de umiddelbare og problematiske tanker og følelser, der spiller ind på jeres parforhold. Tilknytningsteori spiller ligeledes ind i terapiarbejdet. Ved at identificere de mønstre I hver især har med jer og bringer ind i parforholdet, arbejdes der på, hvilken betydning disse mønstre har. Dernæst arbejder vi på, hvordan uhensigtsmæssige mønstre kan brydes og ændres, så de i stedet støtter op om – og styrker jeres parforhold.