Gruppeterapi

Gruppeterapi mod angst, stress og depression

Med gruppeterapi kan du minimere eller komme helt af med tankemylder, koncentrationsbesvær, uro, hjertebanken, søvnløshed og de andre symptomer der generer dig.

Deltag i et kognitivt gruppeterapi forløb over 7 gange á 2 timer pr. gang for en samlet pris på kun 3750,- kr. 

Lær hvordan dine tanker påvirker dine følelser og skaber ubehagelige kropslige fornemmelser.

Hvis du vil leve et mere frit og afslappet liv med overskud og lyst til det du gerne vil, så kan du lære, hvad du selv kan gøre for at blive fri for de drænende følelser og ubehagelige kropslige symptomer eller som minimum reducere dem.

Vi klæder dig på med nogle kognitive værktøjer suppleret af mindfulness og compassion, så du ikke bare i terapi forløbet men også fremover kan finde værktøjerne frem ved behov.

Her kan du læse mere om kognitivterapi,  compassion og mindfulness.

En af mange fordele ved at gå i gruppeterapi er, at du oplever at dele hvordan du har det med andre, der har haft nogle af de samme eller lignende oplevelser. Det skaber en samhørighed og aha oplevelse, at man ikke er den eneste der har det på denne her måde.

En andel fordel er, at det er billigere at gå i gruppeterapi end at gå i individuel terapi. Faktisk svarer et gruppeforløb med en kort individuel afklaringssamtale først, til en timepris på mindre end 268,- kr. 

Gruppeforløb for stress ramte

For dig der er stresset og oplever en stressbelastning uanset om du fortsat arbejder eller er sygemeldt, kan et gruppeterapiforløb måske være noget for dig.

Stress påvirker dig fysisk og mentalt. Via besked fra hjernen gør dit nervesystem og hormonerne dig klar til at kæmpe eller flygte fra den fare du oplever. Det sker helt automatisk. Det er nemlig din urhjerne der træder i karakter, når du oplever noget der er farligt og presser dig. Du kan formentlig mærke de fysiske ubehageligheder som hjertet der banker vildt hurtigt, svimmelhed, uro i kroppen, du sveder og får har måske en klump i halsen. Du oplever måske også at du bliver kort for hovedet, at du lettere bliver vred og har mindre tålmodighed.  Eller at du oftere bliver ked af det og ikke synes du kan klare så meget mere. Måske begynder du at kritisere dig selv.

 

Der er mange forskellige symptomer på stress – både fysisk og psykisk. Du kan læse mere om symptomerne og hvad stress egentlig er for noget her.

Du kan opleve stress i forbindelse med arbejdet eller i forbindelse med dit privatliv. Uanset i hvilken forbindelse du oplever stress, vil et stress gruppe forløb baseret på kognitiv terapi, compassion og mindfulness give dig værktøjer til at reducere din stress stille og roligt, således at du bliver i stand til at genoptage de aktiviteter du gerne vil. 

Struktur over gruppeforløb

Når du tilmelder dig gruppeterapien starter du med at have en kort samtale med Henriette eller Maria. Sammen med dig finder vi ud af om gruppeterapien er noget for dig eller om der er et andet relevant forløb der passer dig bedre. Den korte samtale kan typisk foregå over telefonen.

Selve gruppeforløbet er et struktureret forløb over 7 gange på 2 timer hver gang, hvor vi følger en manual for indholdet i samtlige sessioner. Den enkelte manual er specifik rettet mod netop den problematik gruppeforløbet omhandler. Der er 6 til 8 deltagere i hvert gruppeforløb.  I gruppen er der selvfølgelig tavshedspligt i forhold til det vi deler med hinanden.

Der er pt. gruppeforløb til stressramte der starter op d.19 september kl. 16.30 – 18.30. 

Prisen for et gruppeforløb med kort individuel afklaringssamtale samt 7 gange á 2 timer i gruppen er ialt 3750,- kr. Det svarer til mindre end 268,- kr. pr. gang.

Den samlede pris for hele forløbet på 3750,- kr. betales efter forsamtalen men inden gruppeforløbet starter op. Tilmelding er bindende og pengene gives ikke retur.

Vi er altid 2 psykoterapeuter tilstede hver gang, således at vi både kan have fokus på gruppen som helhed samt øje på den enkelte deltager. Grupperne afholder jeg sammen med min dygtige kollega psykoterapeut Maria Berga. Du kan læse mere om Maria på hendes hjemmeside  www.mariaberga.dk